Ontstaan


De grondlegger van het Kanaka School Project is Mvr. Christiana Frimpong.

Geboren en getogen in Ghana, maar sinds 1992 woonachtig in Nederland besloot zij in 2000 een bezoek te brengen aan haar geboorte land. Tijdens dit bezoek heeft zij de vele positieve ontwikkelingen waardoor het land is gegaan kunnen aanschouwen.Zoals een verbeterde infrastructuur, huizing ,werkgelegenheid, orde handhaving, scholing en ga zo maar door. Wat zij hier wel bij opmerkte was dat deze ontwikkelingen veelal in de steden onder de in het algemeen welvarende stedelijken van nut zijn.

Er was dus ook een negatieve zijde aan alle positieve ontwikkelingen. Namelijk de slechte of onbereikbaarheid van deze ontwikkelingen voor de relatief armere dorpelingen. Zelf opgegroeid als dorpeling heeft ze zelf kunnen ervaren hoe belangrijk ontwikkeling in het leven is. En deze ontwikkeling is veelal te behalen met scholing.

Scholing die zij zelf in een gezin van 9 als van geluk sprekende heeft mogen genieten. Het is hierbij haar hartenwens om dezelfde mogelijkheid tot scholing aan alle andere jonge dorpelingen te bieden, zodat zij klaargestoomd kunnen worden om ook volop van alle positieve ontwikkelingen uit eigen land te kunnen profiteren.

Zij realiseert zich wel dat dit een grote wens is die niet zo een twee drie te verwezenlijken is. Maar er is geloof. En dat geloof is gebaseerd op de goedheid van de mens. Samen met uw hulp kunnen wij een verschil maken in de situatie van de kansarmen.

Helpt u ook mee!?